В стабилно състояние са двете жени, ранени при вчерашната тежка катастрофа

...
В стабилно състояние са двете жени, ранени при вчерашната тежка катастрофа
Коментари Харесай

Изясниха причината за катастрофата с двете бебета на пътя Плевен-Ловеч

В устойчиво положение са двете дами, ранени при вчерашната тежка злополука с петима починали на пътя Плевен – Ловеч. Това заяви за Българска телеграфна агенция Момчил Цветков, представител на УМБАЛ  " Д-р Георги Странски " – Плевен. 

По-младата жена (21 г.) е настанена в Клиниката по неврохирургия със счупен шиен прешлен и счупена ръка. Тя е в схващане. Другата потърпевша (51 г.) е в интензивното поделение към Клиниката, също е в схващане. Тя е със счупени ръка и крайник и с малък кръвоизлив в мозъка, положението ѝ е тежко.  

Вчера към 14.25 часа в региона на пътен кантон " Люляците " стана злополуката, при която починаха петима души, измежду които и две дребни деца на възраст към една годинка.

И двата автомобила са с плевенска регистрация. Единият е " Фолксваген Голф ", ръководен от 60-годишен мъж от село Горна Митрополия, а другият е  " Опел ", с лидер 31-годишен, от село Милковица. В резултат на удара умират водачът на " Фолксваген " -а и едногодишно момченце, пасажер в автомобила. Ранена е 51-годишна жена.

От другия автомобил загиват лидерът, както и спътниците му – 54-годишна и едногодишно момченце. Ранена е жена на 21 години.

Изясняват се събитията около тежкия пътен случай, коментира пред Българска телеграфна агенция окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов.

Предстоят автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.

Според прокурор Николов по първични данни злополуката става откакто ненадейно движещият се от Ловеч " Фолксваген Голф " навлиза в насрещното платно и се удря челно в идващия от Плевен " Опел ". Според свидетелски разкази при жестокия удар двете коли са отхвръкнали във въздуха. Намерен е скоростомерът на " Фолксваген " -а, който е спрял на 110 км/час, което демонстрира придвижване с превишена скорост, посочи окръжният прокурор. Няма данни за скоростта на " Опел " -а, защото скоростомерът му е опустошен при удара, добави той. 

Прокурор Николов посочи, че има данни за това, че 60-годишният водач на " Фолксваген " -а е бил със здравословни проблеми със сърцето и е допустимо да му е прилошало по време на придвижването. Няма данни за погрешно изпреварване или засичане на една от двете коли, взели участие в злополуката.

 

Разследването на събитията към тежкия пътен случай не престават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР